U kunt al heel veel betekenen met een kleine bijdrage. Steun ons!

Nieuwe gemeente Harul


logo stichting harul                                
 

Lieve broeders en zusters! De vrede van God is dierbaar in onze Heere Jezus Christus. U ontvangt de hartelijke groeten van de gemeente Harul uit Chisinau in Moldavië.

Al meer dan 20 jaar (sinds december 1997) is er een evangelisch partnerschap tussen de Protestante gemeente van Kampen en de Harul-kerk uit Chisinau.

We willen u iets vertellen over de nieuwe situatie van de Harulgemeente. We hadden het verlangen om onze Heere te dienen, samen met broeders en zusters van hetzelfde geloof. Bij het analyseren van de situatie van onze gemeente gaven de broeders uit de kerkenraad van de Harul-gemeente aan dat zij samen wilden gaan met de gemeente van de Philadelphiakerk uit Chisinau. We hebben tot de Heere gebeden en Hem gevraagd of Hij ons de weg wil laten zien of we samen mogen gaan met een andere gemeente. Op een zondag werd er een gezamenlijke kerkdienst belegd, die in het teken stond van vasten en gebed, zodat de Heere God aan elk lid van de beide kerken individueel Zijn wil in deze zaak zou openbaren. Na afzonderlijk in elk van de kerken te hebben gestemd, werd het duidelijk dat de broeders en zusters van beide gemeenten zich willen verenigen. Nadat we deze beslissing, als antwoord van God, hadden genomen hielden we vanaf 1 september 2019 gezamenlijke erediensten.

De naam van de kerk blijft dezelfde namelijk "HARUL" (GENADE). De Harulgemeente is lid van en valt onder verantwoordelijkheid van de Baptisten Unie van Moldavië, bestaande uit ongeveer 300 lokale kerken. Omdat de Philadelphia-kerk geen eigen kerkgebouw heef ten diensten hield in de schoolvergaderzaal, houdt de samengevoegde gemeente de erediensten in de Harulkerk. De - toen nog - Hervormde gemeente van Kampen heeft veel bijgedragen aan de bouw van dit gebedshuis. Dominee Sergey Yatsenko en dominee Yuri Muntyan zijn de predikanten van de nieuwe gemeente. Er zijn in totaal 70 leden.

Van 22-29 oktober zijn de broeders Ditmar Markusse, Jan Haasjes, Freddy van Grafhorst en Jan de Ruiter in Moldavië geweest. Zij bezochten de Harul-kerk en kochten voedsel in voor alle kerkleden en voor veel arme mensen in Moldavië. Fantastisch dat dit gebeurt, heel hartelijk bedankt.

We kunnen onze lieve Heere God en jullie, onze partnergemeente in Kampen, niet genoeg bedanken voor de liefde die jullie ons geven. Het is goed om samen met broeders en zusters in het geloof de Heere God te dienen en te prijzen.

God zegene u!

Namens uw broeders en zusters van de Harulkerk,

Dominee Sergey Yatsenko

Dominee Yuri Muntyan

Uw hulp blijft hard nodig, zeker in de winterperiode! Als u de mensen van de gemeente Harul wilt steunen, dan kunt u een gift overmaken op IBAN NL60ABNA0466825560 t.n.v. Stichting Harul Moldavie

Stichting Harul Moldavië 
IBAN: NL60ABNA0466825560 t.n.v. Stichting Harul Moldavie 
e-
mail: stichtingharulmoldavie@gmail.com 
Website: www.kampenhelptmoldavie.nl 

Hoe kunt u helpen?

Bekijk de mogelijkheden

Sponsoring

Heeft u interesse om sponsor van St. Harul te worden? Wij verwelkomen u graag. Neem hier contact met ons op.


Word vrijwilliger

Vrijwilligers gezocht!  Wij zijn altijd op zoek naar versterking. Wilt u zich graag inzetten voor de ander en er zelf ook iets van leren? Laat het ons weten.

Donatie

Steun St. Harul Moldavië. Word donateur en help de mensen in Moldavië. Doneer hier.

Laatste nieuws Stichting Harul


Geef ons heden ons dagelijks... brandhout!
  23 February 2021

Al tientallen keren bezochten projectcommissieleden Jan Haasjes en Ditmar Markusse Moldavië. Elk bezoek is even indrukwekkend, gezien de vele armoede die er is. Een interview met beide mannen.  Lees meer

Voedselhulp komt weer op gang
  13 June 2020

Ook in Moldavië grijpt het coronavirus om zich heen. Na een lange periode van lockdown kan de gemeente Harul haar voedselhulpprogramma nu weer opstarten.  Lees meer

HELP ONS

INWONERS VAN HARUL TE HELPEN

Download hier
de informatiebrochure


Integer accumsan nec orci at lacinia. Duis id sodales metus, eu efficitur massa am consequat tellus at sem tortor rutrum orci blandit efficitur.